به گزارش همشهری آنلاین، گروه پژوهشی تاریخ و تمدن دانشگاه معارف اسلامی، با توجه به ضرورت کاوش کمی و کیفی پیرامون تشیع در اندلس، کتاب ناپایداری تشیع در اندلس را که از ۶ فصل در ۴۰۸ سامان یافته را منتشر کرده است.
با مراجعه به قدیمیترین آثاری که از تاریخ اندلس باقی مانده که از آن جمله است: احترام و علاقه مردم آن به اهلبیت پیامبر اسلام (ع) در متون ادبی و مرثیههای حسینی، سکهها، معماری و… در مییابیم که متأسفانه شعائر و اندیشه فلسفی تشیع در این منطقه ظهور نداشته است، لذا این کتاب در صدد باز نمودن زمینهها و بسترهای چگونگی عدم رشد و پایداری فرهنگ اسلامی به ویژه اندیشهها و عقاید شیعی در اندلس است.
نتایج حاصل از تحلیل و ترکیب دادههای جمعآوری شده در این پژوهش نشان میدهد که تقابل و حساسیت عباسیان با فاطمیان و علویان، استفاده ابزاری از آموزه مهدویت، مبارزه مرابطون با اندیشههای شیعی، سرکوب حرکتها و قیامهای شیعی و تقابل امویان با شیعیان، از مهمترین موانع زمینهای و اصلی عدم پایداری تشیع در اندلس بوده است.
کتاب ناپایداری تشیع در اندلس نوشته حسین خسروی به همت دفتر نشر معارف و دانشگاه معارف اسلامی به بهای ۷۰,۰۰۰ تومان منتشر شد.
نظر شما